A Milli Voleybol Takımı 2024 Paris Olimpiyat Oyunları çeyrek finalinde Çin Halk Cumhuriyeti’ni mağlup ederek yarı finale yükseldi.

C Grubu’nu 1 mağlubiyetle tamamlayarak çeyrek finale yükselen Türkiye’nin rakibi Çin Halk Cumhuriyeti oldu.

Güçlü rakibi karşısında maça oldukça istekli başlayan Milli Takım grup maçlarından çok daha umut veren bir oyunla karşılaşmaya girdi. İlk set çekişmeye sahne olsa da seti bitirmeyi başaran Çin oldu. Seti 25-22 almayı başaran Çin Halk Cumhuriyeti setlerde 1-0 öne geçti.

İkinci sete iyi giren taraf Türkiye’ydi. Milliler setin başında 5 sayılık fark yakaladı. Setin ortalarında sakatlık yaşayan Cansu saha kenarına gelmek durumunda kaldı ve yerini Elif’e bıraktı. Çin setin sonlarına doğru seri yakaladı ancak oyundan kopmayan ve setin başında yakaladığı farkı koruyan Türkiye seti 25-21 alarak maçta durumu 1-1’e getirdi.

Üçüncü sete de Milliler büyük bir istekle başladı. Hande’nin üst üste sayıları ve Vargas’ın ace’leriyle Türkiye seti skoru 11-6’ya getirdi. Çin setin sonunu yine iyi oynadı. Fakat Vargas’ın durulmaz güç bir performans ortaya koymasıyla Milli Takım seti 26-24 kazandı ve maçta 2-1 öne geçti.

Cansu’nun yanı sıra Hande sakatlık yaşadı. Hande’nin kenarda olduğu dördüncü setin başında Türkiye tutuktu. Üst üste sayılar bulan Çin farkı bir anda 10 sayıya kadar çıkardı. Setin ortalarından itibaren ritmini yakalamaya çalışan Milliler farkı 4’e kadar indirerek skoru 20-16’ya getirdi. Ancak Çin 25-21 ile seti hanesine yazdırdı ve maçı final setine taşıdı.

Maçın son seti her iki takımda her şeylerini sahaya koydu. Melissa Vargas’ın liderlik ettiği setten Türkiye 15-12 kazandı ve maç 3-2 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

Vargas 100 Sayıya Ulaştı

Çeyrek finalde Çin Halk Cumhuriyeti karşısında mükemmel bir maç çıkaran Melissa Vargas karşılaşmada 42 sayı üretti. Vargas Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda da toplamda 116 sayı buldu.

Türkiye Rakibini Bekliyor

Çeyrek finalde Çin Halk Cumhuriyeti’ni mağlup ederek yarı finale yükselen Türkiye’nin yarı finaldeki rakibi oynanacak diğer çeyrek final sonucun arından belli olacak.

Milli Takım yarı finalde İtalya-Sırbistan maçının galibiyle oynayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir